virgil-2
deschide

CE VĂ PROPUN

Oameni Buni

A venit timpul să deschidem ușa orașului nostru ideilor sustenabile, acelea care ne vor ajuta să ne asigurăm un viitor strălucit! Râmnicu Vâlcea are un potențial mare de dezvoltare, numai că acest potențial nu a fost niciodată fructificat de către cei care au condus acest oraș. E vremea să schimbăm acest lucru, împreună! E vremea să repunem Primăria în serviciul cetățenilor, așa cum este și normal!

Ce este de făcut? Simplu – investiții pe termen mediu-lung făcute cu cap, crearea unui mediu economic sănătos capabil să ofere tinerilor oportunități de angajare și dezvoltare, reformarea aparatului administrativ în așa fel încât acesta să promoveze profesioniști dispuși să lucreze în folosul comunității, adaptarea sistemului de învățământ la nevoile economice ale cetății. Aceste patru componente, care pentru mulți dintre noi intră în sfera normalității, dar care în Râmnicu Vâlcea au lipsit cu desăvârșire, ar schimba fața orașului nostru într-un timp foarte scurt. Dar, pentru a implementa aceste măsuri, trebuie să fim dispuși să punem osul la treabă, cu toții!

După 30 de ani de la Revoluție, a venit momentul să ne luăm destinul în propriile mâini! Viitorul orașului nostru este în joc, cât și cel al copiilor și bunicilor noștri! Dacă vrem ca aceștia să aibă parte de prosperitate și siguranță, trebuie să acționăm acum, până nu e prea târziu! Dacă vrem ca aceștia să fie mândri că trăiesc în Râmnicu Vâlcea, trebuie să ne mobilizăm și să începem construcția fundației pe care acest oraș urmează să se dezvolte! A venit timpul să deschidem Râmnicu Vâlcea, pentru un viitor mai bun!

11 PAȘI PENTRU RELANSAREA ECONOMICĂ A MUNICIPIULUI RÂMNICU VÂLCEA - MĂSURI URGENTE PENTRU VREMURI DIFICILE

1. Alocarea resurselor financiare necesare achiziției:
- terenurilor și imobilelor ce se află în patrimoniul societăților falimentare de pe raza platformei chimice;
- terenurilor agricole din zona platformei chimice necesare completării unei platforme integrate de acces și utilizare în scop investițional;
- modernizarea imobilelor cu destinația de cămin muncitoresc cu scopul asigurării spațiilor de locuit pentru forța de muncă relocată pe raza orașului nostru.

2. Încheierea de parteneriate publice-private prin care terenurile din zona platformei chimice să fie puse la dispoziția investitorilor interesați, în condiții de agreare a nivelului salarial net minim convenit de 3 000 lei, și crearea unui număr de 3 000 de locuri de muncă

3. Înființarea unui Hub de Dezvoltare în Industrii IT, care apoi să fie susținut prin aportul Primăriei pentru un număr de 100 de proiecte.

4. Alocarea resurselor financiare necesare achiziției bunurilor scoase la vânzare de către CET Govora, iar după concretizarea achiziției:
- înființarea unei societăți comerciale în care Primăria Râmnicu Vâlcea este acționar majoritar prin subscriere la capitalul social cu aceste bunuri;
- cooptarea ca acționari a societăților comerciale de pe platforma chimică;
- desemnarea unui management privat care să coordoneze activitatea societății de termoficare nou înființate;
- salvarea celor 1 800 de locuri de muncă de la societățile în interdependență cu CET Govora: E.M. Râmnicu Vâlcea, Cariera de Calcar Costești, Ciech Soda, PRELCET și societatea în sine

5. Investiții în zona de dezvoltare a rețelei de termoficare la nivelul orașului, oferind posibilitatea racordării la rețea a 80% din imobilele aflate pe raza administrativă, oferindu-se un sistem de servicii bazat pe raportul calitate/preț.

6. Facilități fiscale acordate investitorilor nou veniți, cât și celor existenți, la plata impozitului pe clădiri, pe o perioadă de 7 ani, cu condiția funcționării sediului social pe raza teritorială a municipiului Râmnicu Vâlcea. Aceste facilități vor atrage un număr minim de 30 de investitori.
Lucrările de investiții efectuate de către Primărie vor fi efectuate de societăți comerciale cu sediul social în raza localității.

7. Dezvoltarea unei societăți de turism prin cooptarea tuturor proprietarilor din domeniul HORECA, astfel încât dezvoltarea orașului, liniile expres de transport către stațiunile învecinate și construcția de noi spații cu destinație hotelieră să fie autorizate în nota de dezvoltare a orașului.

8. Reașezarea aparatului administrativ din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea în funcție de competențe și aptitudini prin comasarea și ajustarea direcțiilor funcționale, astfel încât:
- ocuparea locurilor de muncă disponibile să aibă ca prioritate cooptarea tinerilor absolvenți, circa 20 de persoane anual;
- creșterea calității serviciilor oferite de Primăria Râmnicu Vâlcea prin implementarea sistemelor informatice la nivelul întregii activități, cu consecința reducerii birocrației și a costurilor de funcționare cu 3 000 000 de lei pe lună.

9. Redefinirea zonelor de dezvoltare a orașului în scopul:
- refacerii rețelei de apă și canalizare care să aibă ca scop înlăturarea situațiilor actuale de inundații și mirosuri pestilențiale sau lipsa accesului la canalizare;
- definirea zonelor destinate construcțiilor industriale, zonelor de agrement, zonelor comerciale, zonelor rezidențiale cu regim de înălțime redusă și a celor cu regim de înalțime mare care să aibă ca finalitate o definire arhitectonică a orașului;
- înființarea zonei metropolitane.

10. Management competitiv privat în zona societăților subordonate cu consecința redefinirii costurilor și acordarea de divindende către Primăria Râmnicu Vâlcea de minim 10 000 000 de lei anual.

11. În colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, implicarea activă în zona învățământului, care să aibă ca finalitate:
- reorientarea către învățământul profesional, creându-se un număr de 20 de clase;
- introducerea competitivității între unitățile de învățământ prin acordarea de stimuli financiari atât cadrelor didactice, cât și copiilor;
- înființarea unui after school public.

SCRISOARE DESCHISĂ

Către: Domnul Mircia Gutău, primar al orașului Râmnicu Vâlcea

Stimate domnule primar,

Vă scriu această scrisoare mai mult din postura unui râmnicean, și mai puțin din postura unui candidat la funcția de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea. Situația orașului nostru mă obligă să fac acest lucru, pentru că adevărul crunt este că noi, cu toții, ne aflăm la un pas de dezastru, iar viitorul copiilor noștri este unul incert, plin de necunoscute.

Râmnicu Vâlcea este un oraș cu un potențial imens, cu oameni muncitori care își doresc să se afirme, să își construiască un viitor aici, nu să plece departe de bunicii și copiii acestora. Acest lucru nu l-ați înțeles niciodată, domnule Gutău, pentru că alIel ați fi lucrat în folosul comunității, încercând să transformați acest municipiu într-o zona economică prosperă, cu perspective durabile de dezvoltare. În schimb, ce ați făcut în toți acești ani a fost să acaparați în totalitate administrația publică, alungând profesioniști și oamenii de calitate, și să o folosiți în scopuri personale. Iar în tot acest timp, tinerii de aici au continuat să plece, bătrânii au continuat să sufere, iar antreprenorii au ocolit cu desăvârșire orașul nostru.

Domnule Gutău, Râmnicu Vâlcea a rămas cu mult în urmă, față de multe orașe din România. În ultimii ani, în afară de celebrele borduri și panseluțe plantate cu sârguință în fiecare primăvară, nu s-a dezvoltat mai nimic. Industria locală este aproape inexistentă, universități nu avem, fonduri europene nu accesăm, iar exodul râmnicenilor se află la cote alarmante. Nici acum, când ne paște o criză economia de proporții, nu reușiți să vă treziți dintr-o letargie păguboasă, și să veniți cu un plan bine pus la punct în ceea ce privește relansarea economică a acestui oraș. Promisiuni am auzit destule, dar lucruri concrete când vom putea vedea și noi?

Eu, alături de colegii mei din PNL, am lansat un plan economic bazat pe o acțiune comună, concretă și coerentă a tuturor forțelor politice din oraș, întocmai pentru a maximiza resursele financiare și umane ale Râmnicului. Pe scurt, am inițiat strategia de repornire a economiei locale, numită “Repornim Râmnicu Vâlcea”, cu speranța că, acum, în ultimul ceas, vom putea lăsa politica la o parte, cel puțin pentru o perioadă, și vom lucra împreună, pentru binele comunității noastre. Din păcate, nu pot să nu observ că dumneavoastră nu aveți niciun gând în a lucra cu restul cetățenilor, ci mai degrabă sunteți chitit să păstrați acest status-quo cu care ne-am obișnuit până acum, în care toți cei ce nu sunt colaboratori personali de-ai dumneavoastră sunt automat împotriva dumneavoastră.

Domnule Gutău, unde sunt consultările publice, unde este dialogul cu sectorul economic privat, unde sunt analizele specialiștilor, economiștilor, experților în domeniul educației și în cel medical, ale ONG-urilor? Unde este transparența de care ar trebui să dea dovadă un primar responsabil, în anul 2020? Întreb eu, întreabă și restul plătitorilor de taxe și impozite, întreabă toată suflarea orașului nostru, de foarte mult timp chiar. Știți care este răspunsul la aceste întrebări pertinente? Nici dumnevoastră nu știți și, oricum, nu vă pasă.

Ce ne facem cu oamenii care și-au pierdut locurile de muncă în ultima perioadă, precum angajații de la Ciech Soda, din Râmnicu Vâlcea? Ce ne facem cu antreprenorii care au trebuit să își sisteze operațiunile pe perioada stării de urgență, acum fiind în ipostaza în care nici știu dacă să-și mai deschidă porțile? Ce ne facem cu tinerii care nu au reușit să își găsească un loc de muncă stabil până în acest moment? Dar cu cei bătrâni, care abia dacă trăiesc de la o lună la alta?

Situația economică a municipiului Râmnicu Vâlcea este una dramatică, care ar trebui să ne îngrijoreze pe toți. Nu mai avem timp de pierdut, nu mai avem timp nici de borduri noi cumpărate de la firme prietene, nici de panseluțe. Cetățenii acestui oraș au nevoie, cu disperare, de o gură de oxigen, de speranța că, indiferent de cum a fost până acum, măcar viitorul o să fie mai bun pentru ei și pentru copiii acestora. Iar dumneavoastră, domnule Gutău, ați demonstrat cu vârf și îndesat, în toți acești ani, că puțin va pasă de viitorul acestor cetățeni pentru care ar fi trebui să vă dedicați, trup și suflet.

Domnule primar, trebuie să înțelegeți, o dată pentru totdeauna, că Râmnicu Vâlcea este al cetățenilor, nu al dumneavoastră și al familiei dumneavoastră. Și oricât de mult v-ați dori să credeți că sunteți invincibil, de neatins, vă transmit eu, cât și cetățenii de bună credință, că timpul dumneavoastră ca primar aproape s-a scurs. Că Râmnicu Vâlcea o să cunoască și o administrație publică locală competentă, aflată în slujba oamenilor în primul rând. Că există viață și după Mircia Gutău, una chiar mult mai bună și prosperă.

#sepoate și alIel, totul ține de noi!

Virgil Pîrvulescu

INIȚIATIVĂ CETĂȚENEASCĂ

Orașul nostru se află într-o situație dificilă, asta o știm cu toții. Iar în contextul în care domnul primar Mircia Gutău nu a făcut nimic pentru a îmbunătăți viața din cetate, e de datoria noastră, a cetățenilor, să preluam initiațiva!

Ce putem să facem? Să pornim și să promovăm o inițiativă cetățeanească pe care să o înaintăm Consiliului Local spre dezbatere și adoptare! Este singura cale prin care putem să ne asigurăm că orașul nostru o să aibă parte de un viitor mai bun!

Semnează pentru inițiativa cetățenească! #sepoate mai bine de atât!

Descarcă documentele de mai sus, completează-le și adu-le la sediile de campanie PNL sau predă-le membrilor PNL care îți vor bate la ușă zilele următoare.